УАІБ: Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 2011 році

14 травня 2012

Незважаючи на загалом несприятливий рік, можна констатувати, що ринок управління активами з точки зору кількості учасників у 2011 році залишався умовно стабільним, не зменшився і сукупний обсяг активів ІСІ, інвестованих в економіку України. І хоча кризові явища подолані ще не всіма учасниками інвестиційного процесу, вітчизняна індустрія інвестиційного бізнесу продовжує розвиватися, у ній формуються нові тренди, які визначатимуть орієнтири її подальшого розвитку.

У 2012 році, з прийняттям нової редакції Закону «Про інститути спільного інвестування» розшириться «лінійка» ІСІ за рахунок спеціалізації інвестиційних фондів за класами активів та інвестиційними стратегіями. Це допоможе остаточно сформувати структуру ринку послуг ІСІ, орієнтованих на управління заощадженнями як роздрібного, масового, так і індивідуального, крупного приватного інвестора.


Для більш детального ознайомлення з результатами діяльності КУА та ІСІ у 2011 році, дивіться також Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2011 року.

Активи визнаних ІСІ в управлінні

Динаміка ВЧА відкритих фондів

ВЧА ІСІ (крім венчурних)

ВЧА венчурних ІСІ