У Львівському прес-клубі реформ обговорили підсумки діяльності та особливості участі населення в НПФ

25 липня 2007

24 липня 2007 року у Львівському прес-клубі реформ відбулося засідання на тему: «Як львів’янинові заробити на пенсію? Підсумки перших трьох років роботи недержавних пенсійних фондів». 

Зустріч відбулася з ініціативи заступника начальника головного управління праці та соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації Оксани Яковець та заступника начальника головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Олександра Сафіна, за участі та інформаційною підтримки Регіонального представництва УАІБ у Західному регіоні.  Участь у прес-клубі також взяли  представники недержавних пенсійних фондів (ВПФ «Європейський стандарт», ВАТ «КУА «Росан-Капітал», Львівського представництва АНПФ-КУА «Пенсійне забезпечення», регіональне представництво VABGROUP) та представники мас-медіа Львівської області. 

Учасники зустрічі зазначили, що для більшості пересічних громадян України недержавні пенсійні фонди є відносно новим, а для декого навіть незнайомим поняттям. На сьогодні у Львові зареєстровано чотири недержавні пенсійні фонди. Поряд з львівськими НПФ у регіоні активно працюють представництва фондів з інших регіонів України, зокрема київські НПФ. За інформацією учасників ринку, протягом останнього року до НПФ на Львівщині долучилися близько шести тисяч чоловік, середній розмір щомісячного пенсійного внеску складає близько 35 грн. на особу. 

У західному регіоні НПФ перебувають на етапі свого становлення і тому державна підтримка галузі з метою стимулювання розвитку недержавного пенсійного забезпечення є особливо актуальною. 

Головною метою прес-клубу реформ було підвищення обізнаності населення  регіону в питаннях недержавного пенсійного забезпечення, ознайомлення з особливостями роботи та участі в НПФ. Учасники заходу були ознайомлені з графіком транслювання на Львівщині рекламного ролику, підготовленого Проектом USAID «Розвиток ринків капіталу» з метою популяризації системи недержавного пенсійного забезпечення. 

Захід відбувся в рамках виконання Розпорядження КМУ про затвердження плану заходів з проведення роз'яснювальної роботи з питань недержавного пенсійного забезпечення на 2007-2008 роки.

Основні цифри
Всього компаній-членів284на 29.04.24
Кількість КУА279на 29.04.24
Кількість адміністраторів НПФ16на 29.04.24
Кількість ІСІ1782на 29.04.24
Кількість НПФ*52на 29.04.24
Кількість СК*1на 29.02.24
Активи в управлінні КУА, млн грн615 069на 29.02.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 875на 29.02.24