FundMarket і «5 канал» розпочали проект «Фінансовий ранок»

20 жовтня 2011
FundMarket, 19.10.2011

http://fundmarket.ua/news/fundmarket--5-kanal-rozpochali-proyekt-fnansoviy-ranok-20111019185415/

Інформаційно-аналітичний портал «FundMarket. Все про фондовий ринок» спільно із всеукраїнським інформаційним телеканалом «5 канал» почав виробництво спеціалізованої програми «Фінансовий ранок», присвяченої фондовому ринку.

«Фінансовий ранок» виходить о 7.10 та 8.30 у рамках ранкового інформаційного блоку на «5 каналі».

Програма інформуватиме глядачів про перебіг подій на валютних, товарних та фондових ринках світу та України, висвітлюючи найважливіші події фондового ринку за останню добу та нагадуючи про важливі події дня, що попереду.

FundMarket забезпечує програму контентом, наповнюючи її оперативною та достовірною інформацією. Журналісти видання у щоденному режимі відстежують найважливіші події дня та збирають коментарі експертів ринку. Це є запорукою об'єктивності інформації, яка потрапляє у програму «Фінансовий ранок» на «5 каналі». «Наше завдання - донести до телеглядачів досить специфічну інформацію зрозумілою для них мовою. У всьому світі уже змалку розуміють що таке біржові індекси чи валютна пара. Люди стежать за цією інформацією постійно. Наша програма має на меті бути, перш за все, корисною» - говорить керівник телевізійних проектів «FundMarket» Володимир Веселовський.

Програма «Фінансовий ранок» отримала підтримку державних структур, які розуміють важливість наявності такої інформації в медіа і готові до співпраці, максимально оперативно надаючи офіційну інформацію та коментарі на актуальні теми.

Зокрема, директор АРІФРУ (Агенства з розвитку інфраструктури фондового ринку України) Юрій Бойко зазначив, що подібні програми допоможуть населенню України отримати нові джерела фінансової інформації, а державі - «підняти» її економіку: «Саме фондовий ринок повинен забезпечити концентрацію внутрішніх фінансових ресурсів держави і спрямування їх у реальний сектор економіки. Але для того щоб цей механізм запрацював, необхідним фактором є підвищення фінансової грамотності населення. І знаково, що «5 канал», який тривалий час є лідером новинного телебачення України, одним із перших зрозумів необхідність та перспективність даної тематики».

Голова ДКЦПФР Дмитро Тевелєв, зі свого боку, пообіцяв новому проекту цілковиту підтримку та співпрацю: «Комісія з цінних паперів та фондового ринку дякує за таку ініціативу журналістам і сподівається, що з допомогою нового проекту фондовий ринок може стати зрозумілішим для всього населення України, а не тільки для професійних гравців. Впевнений, що не тільки Комісія, а й учасники ринку братимуть участь у підготовці програми, розуміючи важливість прозорості і максимальної публічності для розвитку фондового ринку».

Першими Партнерами проекту, спрямованого на підвищення фінансової грамотності населення, виступили «Українська біржа» та компанія «Брокерський дім «Откритіє».

Генеральний директор Брокерського дому «ОТКРИТІЄ» Олександр Стародубцев з приводу запуску проекту відзначив: «ОТКРИТІЄ» завжди підтримувало освітні ініціативи з питань фінансового ринку для населення. Свого часу ми неодноразово виступали ініціаторами освітніх теле- та радіопрограм. Ми першими побудували повноцінний учбовий центр для навчання населенням різним аспектам ринку цінних паперів. Так для прикладу, через учбовий центр «ОТКРИТІЄ-Брокер» в Росії щорічно проходить більше 3 тисяч осіб. Ми ставимо собі за мету зробити такий самий прорив і в Україні. Популяризація фондового ринку для пересічного громадянина – це задача для всього ринку».

Для довідки:

Портал «FundMarket. Все про фондовий ринок» присвячений проблематиці фондового ринку і цінних паперів як організованої форми ринку капіталу в країні. Головне завдання інтернет-видання полягає в оперативному наданні різноманітної професійної інформації для обслуговування інтересів інвесторів, емітентів, фінансових посередників, учасників фондового ринку, висвітлення в онлайн-режимі найважливіших подій, процесів і тенденцій, властивих ринку капіталу в країні.

Основні цифри
Всього компаній-членів284на 15.05.24
Кількість КУА279на 15.05.24
Кількість адміністраторів НПФ16на 15.05.24
Кількість ІСІ1779на 15.05.24
Кількість НПФ*52на 15.05.24
Кількість СК*1на 31.03.24
Активи в управлінні КУА, млн грн616 160на 31.03.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 908на 31.03.24