Україна звернулася до ЄС по додаткову фінансову допомогу – Bloomberg

Україна звернулася до ЄС по додаткову фінансову допомогу – Bloomberg

Виконавчий орган ЄС протягом найближчих тижнів обговорить підтримку України з посадовцями МВФ

Україна звернулася до ЄС по додаткову фінансову допомогу – Bloomberg
Фото: pexels.com

Україна звернулася до Європейського Союзу з проханням надати додаткову фінансову допомогу, щоб допомогти їй виконувати свої зобов'язання в умовах зростання загрози потенційного вторгнення російських військ, зосереджених на її кордонах. Про це пише Bloomberg.

«Ми офіційно звернулися до Європейської комісії з проханням про довгострокову макрофінансову програму для забезпечення стабільного фінансування на найближчі роки», – цитує агентство Урядового уповноваженого з питань управління держборгом Юрія Буцу.

Єврокомісія готова надавати Україні подальшу підтримку, допоки її пакет, який, імовірно, триватиме три роки, буде виконуватися паралельно з новою програмою від Міжнародного валютного фонду (МВФ), повідомив представник комісії.

Виконавчий орган ЄС протягом найближчих тижнів обговорить підтримку України з посадовцями МВФ, щоб переконатися, що вона відповідає умовам, встановленим Фондом.

Нагадаємо: наприкінці листопада Україна отримала другий транш у розмірі $700 млн в рамках співпраці з МВФ.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло