Перехід Ради на paperless відтермінували

Перехід Ради на paperless відтермінували

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон №6528 “Про внесення зміни до пункту 3 розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо вдосконалення електронної форми документообігу у Верховній Раді України».

Як передає Укрінформ, документ підтримали 233 народні депутати.

Так, вже ухвалений Закон України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо вдосконалення електронної форми документообігу у Верховній Раді України» передбачає, що із першого дня сьомої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання має розпочатися використання єдиної автоматизованої системи роботи з документами у парламенті.

Натомість законом №6528 пропонується відтермінувати цей процес. У тексті документа зазначається, що до першого дня дев'ятої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання документи, передбачені Регламентом ВР, можуть створюватися як у паперовій, так і в електронній формі.

Автори документа аргументують доцільність ухвалення відповідної ініціативи тим, що у парламенті нещодавно було створено Робочу групу з підготовки комплексних законодавчих пропозицій щодо внесення змін до законів у сфері парламентського права, яка опікуватиметься системним удосконаленням положень відповідних актів, зокрема й Регламенту ВР. У зв’язку з цим, на їхню думку, продовження періоду дослідної експлуатації єдиної автоматизованої системи роботи з документами з метою удосконалення її функціоналу має відбуватися відповідно до оновлених парламентських процедур.

Читайте також: Рада розблокувала підписання закону щодо роботи організацій колективного управління

Як повідомлялося, шоста сесія Верховної Ради дев'ятого скликання розпочалася 7 вересня 2021 року. Очікується, що вона триватиме до 28 січня 2022 року. Сьома сесія ВР має розпочатися 1 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-