Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлення відомостей про КБВ відстрочено: роз’яснення Мін’юсту

2 серпня 2022, 14:25
617
0
Реклама

Встановлені Законом "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" зобов'язання щодо оновлення відомостей про КБВ підпадають під дію норм Закону "Про захист інтересів суб'єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни", що має наслідком перенесення закінчення строку для такого оновлення та, відповідно, здійснення оновлення таких відомостей без справляння адміністративного збору в межах перенесеного строку. Про це повідомив Мін'юст.

Авторами листа відзначено, що юрособи, які бажають на даний момент здійснити оновлення відомостей про КБВ на виконання п. 4 розд. X "Прикінцеві та перехідні положення" Закону "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення", мають юридичне право та технічну можливість зробити це, звернувшись до відповідного суб'єкта державної реєстрації.

Аргументуючи вищезгадану позицію, Мін'юст зазначив, зокрема, що відлік строку оновлення інформації про КБВ у ЄДР на виконання п. 4 розд. X "Прикінцеві та перехідні положення" Закону "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" розпочався 11 липня 2021 року та мав закінчитись 11 липня 2022 року.

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Разом з тим, у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, встановлено, що фізособи, ФОП, юрособи подають облікові, фінансові, бухгалтерські, розрахункові, аудиторські звіти та будь-які інші документи, подання яких вимагається відповідно до норм чинного законодавства в документальній та/або в електронній формі, протягом 3 місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період неподання звітності чи обов'язку подати документи.

У період дії воєнного стану або стану війни, а також протягом 3 місяців після його завершення до фізосіб, ФОП, юросіб за неподання чи несвоєчасне подання звітності та/або документів не застосовується адміністративна та/або кримінальна відповідальність.

Джерело: лист Мін'юсту від 26.07.2022 р. № 60780/8.4.3/32-22.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини