НКЦПФР затвердила нові стандарти корпоративного управління

НКЦПФР затвердила нові стандарти корпоративного управління

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку ухвалила низку стандартів корпоративного управління в учасниках ринків капіталу та товарних ринків.

НКЦПФР розробила п’ять проєктів стандартів і затвердила їх на засіданні 21 жовтня.

Один із стандартів встановлює основні поняття та термінологію, що застосовуються в процесі корпоративного управління в професійних учасниках. Дія кожного із наступних чотирьох поширюється на тих професійних учасників, коло яких визначено у назві самого стандарту. Зокрема вони регулюють питання в залежності від типу учасника та особливостей його діяльності.

НКЦПФР нагадує, що раніше це був один документ, який розповсюджувався на всі типи професійних учасників.

Планується, що дія стандартів під номером 3 та 5 поширюватиметься на професійного учасника з дня оприлюднення відомостей про його включення до переліку системно важливих професійних учасників, який затверджується рішенням НКЦПФР.

Щодо банків, які не належать до системно важливих професійних учасників ринків капіталу, затвердження окремого стандарту наразі не передбачене.

НКЦПФР оприлюднило проєкти нових стандартів корпоративного управління для отримання пропозицій і коментарів від професійних учасників ринків і всіх зацікавлених сторін.

Стандарт №1 «Корпоративне управління в професійних учасниках ринків капіталу та організованих товарних ринків. Основні поняття та терміни»;

Стандарт №2 «Корпоративне управління в професійних учасниках ринків капіталу та організованих товарних ринків. Організація та функціонування системи внутрішнього контролю в професійних учасниках, які є підприємствами, що становлять суспільний інтерес та які не є банками»;

Стандарт №3 «Корпоративне управління в професійних учасниках ринків капіталу та організованих товарних ринків. Організація та функціонування системи внутрішнього контролю в професійних учасниках, які є системно важливими професійними учасниками та які не є банками»;

Стандарт №4 «Корпоративне управління в професійних учасниках ринків капіталу та організованих товарних ринків. Організація та функціонування системи внутрішнього контролю в професійних учасниках, які не належать до підприємств, що становлять суспільний інтерес та до системно важливих професійних учасників»;

Стандарт №5 «Корпоративне управління в професійних учасниках ринків капіталу та організованих товарних ринків. Організація та функціонування системи внутрішнього контролю в професійних учасниках, які є системно важливими професійними учасниками та які є банками».

НКЦПФР запустить нову систему атестації для гравців фондового ринку.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу