Нацбанк підвищив облікову ставку до 7,5%

Нацбанк підвищив облікову ставку до 7,5%

Це вже друге підвищення з початку цього року

Нацбанк підвищив облікову ставку до 7,5%
Фото: bank.gov.ua

Національний банк України (НБУ) прийняв рішення про підвищення облікової ставки з 6,5% до 7,5%. Про це повідомляється на сайті Нацбанку.

«Такий крок сприятиме поступовому сповільненню інфляції у другому півріччі поточного року, а також її поверненню до нашої цілі в 5% уже в першій половині наступного року», – сказав під час конференції голова НБУ Кирило Шевченко.

Згідно з повідомленням, прогноз НБУ передбачає збереження облікової ставки на рівні 7,5% до кінця року. З огляду на поточну інфляційну динаміку, цього має бути достатньо для приведення інфляції до цілі 5% у першому півріччі 2022 року.

Нагадаємо, що через прискорення інфляції НБУ 4 березня 2021 року підвищив облікову ставку з рівня 6%, на якому він утримував її з 12 червня 2020 року.

Зростання споживчих цін в Україні за підсумками березня-2021 прискорилося в річному вимірі до 8,5% з 7,5% за підсумками лютого.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло