Китайська Evergrande попри загрозу дефолту відновила роботу на 92% об’єктів

Китайська Evergrande попри загрозу дефолту відновила роботу на 92% об’єктів

Вже в цьому місяці покупці отримають ключі від 39 000 квартир

Китайська Evergrande попри загрозу дефолту відновила роботу на 92% об’єктів
фото DR

Китайська будівельна компанія Evergrande відновила роботи на 92% своїх житлових об'єктів (у вересні цей показник не перевищував 50%), а кількість робітників на будівництвах зросла за три місяці на 31% і досягла 89 000 осіб, повідомила прес-служба китайського забудовника, пише Bloomberg, на яке посилається Forbes.

«У міру того, як ми успішно відновлюємо роботи, виробництво та будівництво, ми зможемо передавати житло покупцям, відновлювати продажі та операції та гасити борги», – зазначив глава компанії, мільярдер Хуей Ка Янь, чиї статки, за даними Forbes Real-Time, складають $8,7 млрд.

Він зазначив, що понад 80% ділових партнерів Evergrande, зокрема постачальники будматеріалів, відновили співпрацю з компанією. Проте, підкреслив він, вона має «розвинути повну швидкість», щоб вручити цього місяця покупцям ключі від 39 000 квартир у 115 житлових комплексах.

Починаючи з вересня, Evergrande вручала менше 10 000 ключів від нового житла щомісяця.

На кінець червня китайський девелопер мав 778 проектів у 233 містах Китаю.

За даними агентства, боргові зобов'язання Evergrande перевищують $300 млрд. Крім зобов'язань перед банками, постачальниками та індивідуальними інвесторами, компанія має облігації на суму $7,4 млрд із терміном погашення у 2022 році. У вівторок, 28 грудня, компанія має виплатити купони за цими облігаціями на суму $255 млн.

Evergrande вже двічі пропустив термін виплати облігацій. В результаті агентства Fitch Ratings та S&P Global оголосили про «вибірковий дефолт» забудовника.

Bloomberg зазначає, що влада Китаю, стурбована можливим впливом кризи в житловому будівництві на зростання ВВП країни та соціальну стабільність, вирішила полегшити фінансування забудовників та покупців житла. Китайський Центробанк 25 грудня пообіцяв посилити підтримку економіки, сприяти «здоровому» зростанню сектору нерухомості і захищати права покупців житла.

Раніше повідомлялося, що влада Китаю вимагає від засновника компанії Evergrande розплатитися за борги з власної кишені.

Також стало відомо, що китайські кредитори подали позовів до Evergrande на $13 млрд.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло