Фонд держмайна почав публікувати тизери найцікавіших об’єктів на приватизацію – Єлейко

Фонд держмайна почав публікувати тизери найцікавіших об’єктів на приватизацію – Єлейко

Відомство хоче відкрити неконфіденційну документацію про виставлені на продаж активи, особливо про державні підприємства

Фонд держмайна почав публікувати тизери найцікавіших об’єктів на приватизацію – Єлейко
Facebook/Фонд державного майна України

Команда Фонду держмайна, що відповідає за сектор приватизації, розробляє повний публічний реєстр активів, виставлених на продаж: із вказанням планових дат продажу та посиланням на аукціони.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Тарас Єлейко, заступник голови Фонду держмайна.

«Якщо з прозорими аукціонами, що проводять державні органи, ситуація вирішена завдяки «ProZorro. Продажі», то з розкриттям інформації, на жаль, картина набагато гірша. Нас чекає велика робота з систематизації інформації та максимальному її поширенню в зручній для потенційних покупців формі» – написав Тарас Єлейко

Подавати інформацію про активи будуть за схемою:  тизер/публічний паспорт + «кімнати даних» (первинна документація про активи для ознайомлення інвестора).

Єлейко також наголосив, що тизери найбільш цікавих об’єктів  уже почали розміщувати на сторінці Фонду державного майна України.

Паралельно фахівці розробляють перший рівень так званих «кімнат даних».

«Це дозволить нам розкривати всю неконфіденційну документацію про активи, особливо про державні підприємства (техпаспорти об’єктів, дозволи, фінансову документацію)»  – пояснив Єлейко.

За його словами, запуск «кімнат даних» у пілотному режимі планується протягом найближчого часу.
«Пілот» має напрацювати стандарти розкриття інформації, які потім будуть застосовуватися до всіх об’єктів малої приватизації, каже Єлейко.

Нагадаємо, що ДУС передало готель «Дніпро» Фонду держмайна для приватизації.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло