Депозитарій Нацбанку відновлює обіг цінних паперів

Депозитарій Нацбанку відновлює обіг цінних паперів

Укрінформ
Депозитарій Національного банку України відновлює операції з державними цінними паперами, що має надати додатковий ресурс для відбудови економіки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба регулятора.

"Поновлення обігу державних цінних паперів як основного інструмента інвестування учасниками ринків капіталу надасть додатковий ресурс для відбудови економіки. Відновлення операцій з цими цінними паперами також дасть змогу фінансовим установам визначити їх ринкову вартість", - йдеться в повідомленні.

Водночас, попри відсутність обмежень щодо операцій з державними цінними паперами, Національний банк відтермінував застосування тарифів на депозитарні послуги до 22 грудня 2022 року. Цей крок дасть змогу учасникам ринків капіталу поступово адаптувати свої бізнес-процеси до нових умов на фінансових ринках.

Читайте також: Нацбанк спростив валютні обмеження для бізнесу - що зміниться

Як і раніше, депозитарій Національного банку закликає своїх клієнтів мінімізувати та за можливості скасувати тарифи на депозитарні послуги для своїх клієнтів на період відсутності тарифів депозитарію НБУ з метою залучення додаткових інвестицій на підтримку фінансового фронту країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-