Дефолт «Нафтогазу»: кредитори знову відмовили компанії

Поділитися
 Дефолт «Нафтогазу»: кредитори знову відмовили компанії
Мова йде про виплату $380 млн боргу.

Повторне прохання «Нафтогазу України» про відстрочення виплат за єврооблігаціями компанії власники цінних паперів відхилили. Оскільки, як і раніше, не бачать в цьому необхідності. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на заяву юридичного радника Dechert, який представляє інтереси інвесторів.

«У компанії Нафтогаз досить сильне фінансове становище, щоб виплатити борги» - йдеться в заяві радника.

Раніше представники інвесторів пропонували своїм клієнтам не погоджуватися на прохання «Нафтогазу» і вимагати виплат у встановлені терміни та у встановлених обсягах.

Dechert не розкриває частку власників облігацій, яку він представляє. Дедлайн голосування на запит згоди – 16:00 12 серпня, а збори та оголошення результатів призначено на 17 серпня. 

Нагадаємо, що НАК «Нафтогаз» в останній день пільгового періоду не виплатив бондхолдерам борги за облігаціями, що означає дефолт для компанії. Останній день пільгового періоду за виплатами закінчився - 26 липня. Раніше тримачі євробондів «Нафтогазу» відмовились погоджуватись на відтермінування виплат на два роки.

Аби провести ці виплати, «Нафтогаз» повинен був отримати погодження уряду. Однако Кабмін таке погодження не надав, а доручив компанії невідкладно розпочати другий раунд переговорів з інвесторами щодо реструктуризації боргу.

 

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі