Дефолт Evergrande відкладається. Китайський забудовник отримав відстрочку з виплати боргів
Фото: EPA

Проблемному китайському забудовнику Evergrande вдалося відстрочити крайній термін погашення відсотків за облігаціями на $260 млн, пише Reuters.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес в Telegram: тільки важливе

Як повідомив у четвер фінансовий провайдер REDD, China Evergrande Group забезпечила пролонгацію прострочених облігацій. Провайдер запропонував забудовнику відстрочку після провалу угоди з продажу частки в його підрозділі з обслуговування нерухомості за $2,6 млрд.

Evergrande виграла понад тримісячне продовження терміну погашення облігації, повідомляє REDD із посиланням на власників облігацій.

За словами джерела, знайомого з питанням, глава Evergrande Хуей Ка Ян погодився вкласти особисті гроші в китайський житловий проєкт, пов'язаний з облігаціями. Це нібито дозволило власникам паперів отримати свої відсотки.

Співрозмовник видання зазначив, що таким чином власники облігацій не допустили краху девелопера або затяжного судового процесу.

Читайте також: Китайська Evergrande "кинула" ринок на $300 млрд. Пішло 30 днів напруженого очікування

  • Evergrande Group – один із найбільших девелоперів КНР – відчуває труднощі з виплатою боргу, який досяг рекордної позначки розміром $300 млрд (близько 2% ВВП Китаю). Щоб впоратися з кризою, уряд Китаю спонукав інших забудовників придбати деякі активи Evergrande. 23 вересня пройшов крайній термін для виплати $83,5 млн як відсотків за доларовими облігаціями Evergrande. У компанії був місяць, щоб виконати свої зобов'язання. Реструктуризація боргів Evergrande може стати однією з найбільших в історії країни.
  • 20 жовтня China Evergrande Group відмовилася від планів продати 50,1% акцій свого підрозділу з управління нерухомістю. Ця угода дозволила б забудовнику залучити $2,6 млрд. Evergrande вів переговори про продаж частки в Evergrande Property Services конкуренту Hopson Development Holdings.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес в Facebook: головні бізнес-новини