ПАТ «Укрнафта» виконала рішення суду та сплатила НПФ «ВСІ» дивіденди

06 березня 2019

НПФ «ВСІ» фактично отримав кошти за рішенням суду, згідно якого ПАТ «Укрнатфта» сплатило заборговані дивіденди та всі судові витрати, тим самим повертаючи крихку довіру пересічних громадян в силу права, справедливість та відчуття стабільності у завтрашньому дні.

Коментує голова ради НПФ «ВСІ» Ніна Мордас: «Важко переоцінити важливість цієї події. Це саме ті маленькі кроки, з яких починається великий шлях. Адже це шлях до правової держави, відродження віри в те, що в нашій країні може реально діяти захист інтересів звичайної людини, споживача фінансових послуг, не залежно від розмірів його капіталу та наявних зв`язків. ПАТ Укрнафта не просто повернула гроші недержавному пенсійному фонду, вона повернула їх кожному його учаснику, майбутньому пенсіонеру.

Щиро сподіваємось та прикладатимемо усіх можливих зусиль, щоби це був не поодинокий випадок, а початок глобального зрушення в цій сфері. Так недалеко до часу, коли ми дочекаємось, що навіть ФГВФО почне виконувати рішення українських судів та Європейського суду з прав людини, та почне виплачувати кошти, які ліквідатори банків, всупереч гарантіям, наданим нашим законодавством, не повертали учасникам НПФ.

Окремо, ми хочемо висловити глибоку подяку командам професіоналів, які разом з нами допомагали відстоювати наше право та справедливість. Зокрема колективам адмінстратора нашого фонду -  Всеукраїнський адміністратор пенсійних фондів, компанії, що управляє активами нашого фонду – КУА «Всесвіт», колективу адвокатського об’єднання «Бахмач та партнери», а також багатьом іншим фахівцям, які долучались до цієї справи та допомагали нам».

Додаткові відомості:

Відкритий недержавний пенсійний фонд «ВСІ» зареєстрований 27 липня 2004 року. Вкладниками фонду виступають промислові підприємства, профспілки та фізичні особи. На пенсію у фонді накопичують більше 55 тисяч осіб. Активи фонду становлять понад 66 мільйонів гривень.

Адміністратором НПФ «ВСІ» виступає Всеукраїнський адміністратор пенсійний фондів

Компанією з управління активами - Компанія з управління активами «Всесвіт»

Банком-зберігачем - ВАТ «Ощадний банк України»

Адвокатське об’єднання «Бахмач та партнери» - «Бахмач та партнери»

Основні цифри
Всього компаній-членів283на 19.04.24
Кількість КУА278на 19.04.24
Кількість адміністраторів НПФ16на 19.04.24
Кількість ІСІ1780на 19.04.24
Кількість НПФ*52на 19.04.24
Кількість СК*1на 29.02.24
Активи в управлінні КУА, млн грн615 069на 29.02.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 875на 29.02.24