Пенсійний фонд з валютною стратегією відтепер у відділеннях ОТП Банку

24 січня 2019

Відтепер у мережі відділень «ОТП Банку» можна розпочати здійснювати накопичення у недержавному пенсійному фонді «ФріФлайт», активи якого будуть прив’язані до іноземної валюти. Це означає, що всі надходження від вкладників в гривні будуть інвестуватися виключно у валютні активи для захисту від девальвації та отримання валютної дохідності, вищої за валютні банківські депозити. Портфель фонду включатиме найбільш надійні інструменти фінансового ринку – валютні державні облігації та банківські депозити, що забезпечують захист та постійне зростання пенсійних накопичень клієнтів.

Недержавний пенсійний фонд «ФріФлайт» став другим пенсійним фондом, контракти якого можна укласти в мережі «ОТП Банку» та контролюються іншим членом OTP Group – компанією з управління активами «ОТП Капітал». Флагманський фонд групи – «ОТП Пенсія» – наразі налічує 41 460 учасників, які зберігають у фонді 133 млн грн пенсійних заощаджень.

«Ми приділяємо велику увагу побудові довгострокових відносин з нашими клієнтами, тому розвиток пенсійного накопичення – логічне продовження такої філософії. До того ж досвід нашої групи у інших країнах свідчить про високий потенціал інвестиційних продуктів – інвестиційних та пенсійних фондів, державних облігацій та інших цінних паперів, що дозволяють пропонувати клієнтам формування повноцінного диверсифікованого портфеля. Включення ще одного пенсійного фонду до переліку наших послуг дозволить клієнтам обрати валютну стратегію для пенсійного забезпечення себе та своїх рідних», – зазначив Володимир Мудрий, член правління АТ «ОТП Банк», який очолює роздрібний бізнес. 

Діяльність недержавних пенсійних фондів полягає у залученні пенсійних внесків від фізичних та юридичних осіб, інвестуванні цих коштів з метою їхнього примноження і захисту від інфляції та здійсненні пенсійних виплат учасникам по досягненню ними пенсійного віку. 

«В Україні завжди є попит на валютні інструменти, особливо коли мова йде про довгострокове накопичення. Тому ми вирішили запропонувати пенсійний фонд з виключно валютною стратегією. Всі отримані від вкладників кошти будуть інвестовані у валютні активи, що щодня переоцінюватимуться за поточним курсом НБУ. Таким чином, учасник отримуватиме дві дохідності – валютну та «девальваційну», у разі зростання валютного курсу. Подібну стратегію ми вже 6 років успішно реалізовуємо, керуючи інвестиційним фондом «ОТП Валютний». Щодо нашого іншого фонду, «ОТП Пенсія», то він продовжить використовувати збалансовану інвестиційну стратегію, що передбачає використання широкого набору фінансових інструментів, у тому числі ситуативно і валюту, в залежності від ринкової ситуації для отримання дохідності вище рівня інфляції», – зауважила Наталія Меженська, Генеральний директор компанії з управління активами «ОТП Капітал».

Нагадаємо, що у грудні 2018 року, компанія «ОТП Капітал», що відповідає в «ОТП Групі» за управління активами інвестиційних, пенсійних та венчурних фондів, а також страхових компаній, стала одноосібним засновником недержавного пенсійного фонду «ФріФлайт». «ОТП Капітал» керує активами пенсійного фонду «ФріФлайт» з серпня 2017 року, але тільки зі зміною засновника та формуванням нової Ради фонду, компанія повністю контролює та відповідає за роботу недержавного пенсійного фонду.

Дізнатися більше про недержавні пенсійні фонди, а також укласти пенсійний контракт можна у відділеннях ОТП Банку по всій Україні.

Додаткова інформація на сайтіwww.otppension.com.ua та за телефоном 044 492 34 69.


Компанія з управління активами «ОТП Капітал» була заснована в липні 2007 року та стала другим, після АТ «ОТП Банк», представником OTP Group в Україні. Компанія надає широкий спектр інвестиційних послуг високої якості, як корпоративним клієнтам, так і приватним особам, і є одним із лідерів на ринку колективного інвестування. Під управлінням КУА «ОТП Капітал» знаходяться 6 публічних інвестиційних фондів, 7 венчурних фонди, активи страхових компаній, а також 3 недержавних пенсійних фонди. Активи під управлінням – 1,8 млрд. грн.

АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ОТП БАНК» - один з найбільших вітчизняних банків, визнаний лідер фінансового сектора України. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу. На українському ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально відповідальної, надійної і стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Його стовідсотковим власником є найбільший угорський банк OTP Bank Plc.
Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах Facebook, Twitter і YouTube.

Основні цифри
Всього компаній-членів283на 28.03.24
Кількість КУА278на 28.03.24
Кількість адміністраторів НПФ16на 28.03.24
Кількість ІСІ1779на 28.03.24
Кількість НПФ*53на 28.03.24
Кількість СК*1на 31.01.24
Активи в управлінні КУА, млн грн608 656на 31.01.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 815на 31.01.24