ОТП Капітал розширює пенсійний бізнес. Компанія купила пенсійний фонд «ФріФлайт»

27 грудня 2018

Компанія ОТП Капітал стала одноосібним засновником недержавного пенсійного фонду «ФріФлайт» замість «Науково-виробничого підприємства «Укрпромінвест». Фонд був заснований у 2007 році для недержавного пенсійного забезпечення його учасників, незалежно від місця та характеру їх роботи. Наразі учасниками фонду є 191 людина, а активи фонду складають 736 тис. грн.

«Зараз це невеликий фонд, але в нас на нього великі плани. Ми плануємо переорієнтувати фонд виключно на валютні активи. Таким чином, учасники фонду отримуватимуть фактично валютну дохідність та матимуть захист від девальвації, оскільки накопичення оцінюватимуться за поточним валютним курсом НБУ. З перезапуском цього фонду та стартом його продажів, в тому числі і через відділення ОТП Банку, ми розширюємо лінійку наших пенсійних фондів та пропонуємо унікальний продукт нашим клієнтам», - говорить Віталій Дишловий, керівник департаменту маркетингу і продажів компанії з управління активами «ОТП Капітал».

Компанія ОТП Капітал керує активами пенсійного фонду «ФріФлайт» ще з серпня 2017 року, але не повністю визначала його інвестиційну стратегію, що була встановлена Радою пенсійного фонду, обраною попереднім засновником. Зі зміною засновника та формуванням нової Ради фонду, компанія ОТП Капітал повністю контролює та відповідає за роботу цього недержавного пенсійного фонду.

Недержавний пенсійний фонд «ФріФлайт» є другим відкритим пенсійним фондом, що контролюється компанією з управління активами «ОТП Капітал». Флагманський фонд «ОТП Пенсія» налічує 41 100 учасників, які зберігають у фонді 131 млн грн. Також компанія управляє активами професійного фонду «Магістраль», що відноситься до Професійної спілки залізничників і транспортних будівельників України та має 38 млн грн. активів і 326 470 учасників.

Діяльність недержавних пенсійних фондів полягає у залученні пенсійних внесків від фізичних та юридичних осіб, інвестуванні цих коштів з метою їхнього примноження і захисту від інфляції та здійсненні пенсійних виплат учасникам по досягненню ними пенсійного віку.

Дізнатися більше про недержавні пенсійні фонди, а також укласти пенсійний контракт можна у відділеннях ОТП Банку по всій Україні. Додаткова інформація на сайті www.otppension.com.ua та за телефоном 044 492 34 69.

Компанія з управління активами «ОТП Капітал» була заснована в липні 2007 року та стала другим, після АТ «ОТП Банк», представником OTP Group в Україні. Компанія надає широкий спектр інвестиційних послуг високої якості, як корпоративним клієнтам, так і приватним особам, і є одним із лідерів на ринку колективного інвестування. Під управлінням КУА «ОТП Капітал» знаходяться 6 публічних інвестиційних фондів, 7 венчурних фонди, активи страхових компаній, а також 3 недержавних пенсійних фонди. Активи під управлінням – 1,8 млрд. грн.

АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ОТП БАНК» - один з найбільших вітчизняних банків, визнаний лідер фінансового сектора України. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу. На українському ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально відповідальної, надійної і стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Його стовідсотковим власником є найбільший угорський банк OTP Bank Plc.

Основні цифри
Всього компаній-членів283на 19.04.24
Кількість КУА278на 19.04.24
Кількість адміністраторів НПФ16на 19.04.24
Кількість ІСІ1780на 19.04.24
Кількість НПФ*52на 19.04.24
Кількість СК*1на 29.02.24
Активи в управлінні КУА, млн грн615 069на 29.02.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 875на 29.02.24