НКЦПФР впроваджує спрощену процедуру випуску акцій на фондовому ринку

07 листопада 2014

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку схвалила проект рішення «Про внесення змін до Порядку реєстрації випуску акцій при зміні розміру статутного капіталу акціонерного товариства (щодо запобігання негативному впливу на стабільність банківської системи)».

Алла Папаіка, директор Департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР, розповіла: «Цими змінами до Порядку впроваджується термін спрощеної процедури реєстрації випуску акцій. Так, відповідно до цієї процедури встановлено строки розгляду Комісією документів, що подаються акціонерними товариствами, зокрема банками, для реєстрації випуску акцій, проспекту їх емісії у процесі збільшення ними розміру статутного капіталу шляхом підвищення номінальної вартості цінних паперів. Так, дата подання документів до НКЦПФР про докапіталізацію банку та змін до його статуту вважатиметься датою реєстрації випуску їх акцій».

За словами А. Папаіки, регулятор намагається створити комфортні умови для учасників ринку, впроваджуючи ефективні механізми регулювання їхньої діяльності. «Ми сподіваємось, що новий документ дасть можливість акціонерним товариствам якісно та швидко проходити обов’язкову процедуру реєстрації випуску акцій», - зазначила директор Департаменту.

Проект рішення розроблено з метою приведення нормативно-правових актів Комісії у відповідність до норм Законів України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні» та «Про банки і банківську діяльність».

Наразі проект рішення оприлюднено на офіційному сайті регулятора.

За повідомленням
прес-служби НКЦПФР

Основні цифри
Всього компаній-членів283на 25.04.24
Кількість КУА278на 25.04.24
Кількість адміністраторів НПФ16на 25.04.24
Кількість ІСІ1780на 25.04.24
Кількість НПФ*52на 25.04.24
Кількість СК*1на 29.02.24
Активи в управлінні КУА, млн грн615 069на 29.02.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 875на 29.02.24