Комісія внесла фінальні корективи до сертифікації фахівців з питань фондового ринку

07 серпня 2014

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку на своєму засіданні 5 серпня 2014 року прийняла рішення «Про затвердження Змін до Положення про сертифікацію фахівців з питань фондового ринку».

Максим Лібанов, директор Департаменту аналізу, стратегії та розвитку законодавства НКЦПФР, повідомив: «В першу чергу, зазначу, що даний документ ми неодноразово вдосконалювали та вносили деякі зміни до його структури, враховуючи пропозиції та побажання представників ринку цінних паперів. Наразі ми завершуємо роботу над Положенням та направляємо його до Міністерства юстиції України для державної реєстрації. Маємо надію, що відтепер процедура сертифікації та підготовки фахівців з фондового ринку стане ефективнішою та зрозумілішою».

Зазначеним документом уточнено перелік осіб, які підлягають процедурі сертифікації на ринку цінних паперів. Зокрема, передбачено, що за наявності у банку заступника керівника або члена колегіального виконавчого органу, який згідно з розподілом обов'язків відповідно до внутрішніх документів банку відповідає за здійснення банком професійної діяльності на фондовому ринку, такий керівник банку сертифікації не підлягає.

Також цим нормативно-правовим актом передбачено, що сертифіковані особи позбавлені обов’язку подавати у паперовому вигляді інформацію про зміни у відомостях стосовно трудової діяльності. Натомість, вони можуть надати таку інформацію в електронному вигляді, заповнюючи відповідні поля на власній сторінці на офіційному сайті  Комісії.

До того ж, даним Положенням визначено, що документи для отримання сертифіката подаються особисто, через уповноважену особу або надсилаються поштою до структурного підрозділу, відповідального за реєстрацію вхідної кореспонденції в Комісії. Крім того, врегульовано  перелік підстав для повернення документів без розгляду, відмови у сертифікації та анулювання сертифіката.

За повідомленням
прес-служби НКЦПФР

Основні цифри
Всього компаній-членів283на 28.03.24
Кількість КУА278на 28.03.24
Кількість адміністраторів НПФ16на 28.03.24
Кількість ІСІ1779на 28.03.24
Кількість НПФ*53на 28.03.24
Кількість СК*1на 31.01.24
Активи в управлінні КУА, млн грн608 656на 31.01.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 815на 31.01.24