Комісія завершила роботу над Положенням про порядок визначення чистої вартості активів недержавного пенсійного фонду

17 липня 2013

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку затвердила зміни до Положення про порядок визначення чистої вартості активів недержавного пенсійного фонду (відкритого, корпоративного, професійного).

«Документ розроблено з метою приведення Положення про порядок визначення чистої вартості активів недержавного пенсійного фонду (відкритого, корпоративного, професійного) у відповідність до норм чинного законодавства, що регулює діяльність Накопичувальної системи пенсійного забезпечення України. Крім того, нова редакція Положення враховує пропозиції і побажання професійних учасників фондового ринку та профільних міністерств та відомств, з якими узгоджувався документ під час його оприлюднення. Сподіваємось, що нововведення сприятимуть підвищенню ефективності та прозорості діяльності осіб, що здійснюють професійну діяльність з управління активами пенсійних фондів, зниженню ризиків втрати та знецінення пенсійних активів, захисту прав інвесторів та удосконаленню державного регулювання у цій сфері», - резюмувала Оксана Симоненко, директор Департаменту спільного інвестування та регулювання діяльності інституційних інвесторів НКЦПФР.

Зазначені зміни в Положенні стосуються врегулювання окремих питань методики та порядку обчислення чистої вартості активів накопичувальної системи  пенсійного забезпечення, зокрема, як третього, так і другого рівня, що було необхідно для вдосконалення процедури та перевірки правильності такого обчислення.

Регуляторний акт розроблено відповідно до статті 8 Закону України  «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні», статті 47 Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення» та статті 86 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

10 липня 2013 року документ було направлено до Міністерства юстиції України для проходження державної реєстрації.
 
За повідомленням
прес-служби НКЦПФР

Основні цифри
Всього компаній-членів283на 28.03.24
Кількість КУА278на 28.03.24
Кількість адміністраторів НПФ16на 28.03.24
Кількість ІСІ1779на 28.03.24
Кількість НПФ*53на 28.03.24
Кількість СК*1на 31.01.24
Активи в управлінні КУА, млн грн608 656на 31.01.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 815на 31.01.24