Схвалено зміни до порядку складання та розкриття інформації компаніями та особами з управління активами НПФ

21 червня 2013

 Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку схвалила проект рішення «Про затвердження Змін до Положення про порядок складання та розкриття інформації компаніями з управління активами та особами, що здійснюють управління активами недержавних пенсійних фондів, та подання відповідних документів до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку».

«Зміни до Положення розроблені з метою приведення документа у відповідність до норм Закону України «Про інститути спільного інвестування» та «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні». Так, регуляторний акт встановлює вимоги щодо термінів подання розрахунків обов'язкових до виконання пруденційних нормативів діяльності  КУА (компаніями з управління активами) та особами, що здійснюють управління активами НПФ (недержавних пенсійних фондів), а також щодо термінів подання щоденного розрахунку вартості чистих активів ІСІ, щорічної інформації про результати діяльності ІСІ, складу фінансової звітності ІСІ та їх нерегулярної інформації. Окремими нормами визначені особливості розкриття інформації про результати діяльності та розрахунку вартості чистих активів ІСІ та річної фінансової звітності КУА», - резюмувала Оксана Симоненко, директор Департаменту спільного інвестування та регулювання діяльності інституційних інвесторів НКЦПФР.

За словами О. Симоненко, прийняття регуляторних актів сприятиме вдосконаленню порядку розкриття інформації КУА та захисту прав інвесторів шляхом застосування заходів щодо запобігання порушень чинного законодавства на ринку цінних паперів.

Найближчим часом документ буде оприлюднено на офіційному сайті Комісії.

За повідомленням
прес-служби НКЦПФР

  

Основні цифри
Всього компаній-членів283на 24.04.24
Кількість КУА278на 24.04.24
Кількість адміністраторів НПФ16на 24.04.24
Кількість ІСІ1780на 24.04.24
Кількість НПФ*52на 24.04.24
Кількість СК*1на 29.02.24
Активи в управлінні КУА, млн грн615 069на 29.02.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 875на 29.02.24