НКЦПФР внесла зміни до Положення про порядок заміни особи, яка провадить діяльність з управління активами пенсійного фонду

30 травня 2013

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку підготувала та схвалила доопрацьований проект рішення «Про внесення змін до  Положення про порядок заміни особи, яка провадить діяльність з управління активами пенсійного фонду».

Документом внесено зміни до Положення шляхом підготовки нової редакції у зв’язку з необхідністю удосконалення, спрощення порядку та оптимізації термінів заміни особи, яка провадить діяльність з управління активами пенсійних фондів, а також порядку призначення особи, яка тимчасово здійснюватиме управління активами пенсійного фонду. Ключовими новаціями згідно змін є встановлення певних вимог до дій цієї особи, ради фонду, а також зберігача у разі прийняття рішення радою фонду про заміну особи, яка провадить діяльність з управління активами пенсійного фонду, спрощення проходження процедури заміни особи у разі закінчення строку договору про управління активами та у разі дострокового розірвання договору про управління активами за ініціативою ради фонду, - зазначила Оксана Симоненко, директор Департаменту спільного інвестування та регулювання діяльності інституційних інвесторів НКЦПФР.

За словами О. Симоненко, документ доопрацьовано з урахуванням пропозицій і побажань професійних учасників фондового ринку та Нацкомфінпослуг, які висловилися після попереднього оприлюднення проекту. Так, ці зміни сприятимуть підвищенню ефективності та прозорості діяльності осіб, які провадять діяльність з управління активами пенсійних фондів,  зниженню ризиків втрати та знецінення пенсійних активів.

Додамо, що регуляторний акт розроблено відповідно до пункту 13 частини першої статті 8 Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні» та статті 37 Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення».

Найближчим часом документ буде повторно оприлюднено на офіційному сайті Комісії, де можна буде ознайомитися з його текстом.

За повідомленням
прес-служби НКЦПФР

Основні цифри
Всього компаній-членів283на 17.04.24
Кількість КУА278на 17.04.24
Кількість адміністраторів НПФ16на 17.04.24
Кількість ІСІ1784на 17.04.24
Кількість НПФ*53на 17.04.24
Кількість СК*1на 29.02.24
Активи в управлінні КУА, млн грн615 069на 29.02.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 875на 29.02.24