НКЦПФР підготувала Порядок проведення перевірок дотримання вимог законодавства про цінні папери професійними учасниками та СРО

03 грудня 2012

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку схвалила проект рішення  «Про затвердження Порядку проведення перевірок дотримання вимог законодавства про цінні папери щодо професійної діяльності на фондовому ринку та діяльності саморегулівних організацій професійних учасників фондового ринку».

«Цим документом ми вдосконалили порядок проведення перевірок на фондовому ринку та привели його у відповідність до законодавства, зокрема, Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні». Ключовим завданням актуалізованого рішення є вдосконалення порядку проведення перевірок стосовно дотримання вимог законодавства про цінні папери щодо професійної діяльності на фондовому ринку та діяльності СРО (саморегулівних організацій) та уніфікації нормативно-правових актів. Маємо надію, що прийняття цього документа сприятиме підвищенню ефективності та прозорості діяльності професійних учасників та СРО  на фондовому ринку, а також покращить державне регулювання та контроль у цій сфері», - зазначив Олег Мисюра, Директор Департаменту контрольно-правової роботи НКЦПФР.

За словами О. Мисюри, документом, зокрема, планується запровадити проведення Комісією перевірок не тільки професійних учасників фондового ринку та СРО, а також юридичних осіб, строк дії ліцензії яких закінчився, або ліцензії яких на провадження певних видів професійної діяльності на фондовому ринку анульовано, що має врегулювати можливість здійснення такими недобросовісними компаніями діяльності на ринку цінних паперів. До того ж, Порядок вдосконалює процедуру проведення регулятором комплексних, тематичних, позапланових та безвиїзних перевірок.

Найближчим часом документ буде розміщено на сайті Комісії та відправлено для погодження профільним міністерствам та відомствам.

За повідомленням
прес-служби НКЦПФР

Основні цифри
Всього компаній-членів283на 26.04.24
Кількість КУА278на 26.04.24
Кількість адміністраторів НПФ16на 26.04.24
Кількість ІСІ1780на 26.04.24
Кількість НПФ*52на 26.04.24
Кількість СК*1на 29.02.24
Активи в управлінні КУА, млн грн615 069на 29.02.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 875на 29.02.24