УАІБ підписала Меморандум про об’єднання фінансових установ

20 квітня 2018

19 квітня 2018 року Українська асоціація інвестиційного бізнесу приєдналася до Меморандуму про об’єднання фінансових установ, який підписали 16 профільних професійних об’єднань учасників фінансового ринку. Вони  домовилися консолідувати свої зусилля заради вироблення спільного бачення і активної участі в реформуванні фінансового ринку. Про це представники небанківських фінансових об’єднань заявили на прес-конференції у ІА «Укрінформ».

Як зазначається у Меморандумі, метою утворення та діяльності Об’єднання є - об’єднання зусиль усіх учасників ринків фінансових послуг для подальшої їх розбудови та розвитку в цілому фінансовому ринку в Україні на засадах державної політики та законодавчих актів ЕС.

Серед завдань - вироблення спільного бачення щодо впровадження реформ на фінансовому ринку між усіма сторонами процесу, формування і просування комплексних реформ, розробка та сприяння прийняттю законодавчих актів для розбудови стабільного, ліквідного і структурованого фінансового ринку України як в цілому, так і окремих ринків фінансових послуг із врахуванням набутого досвіду, найкращої міжнародної практики, та законодавчих актів ЄС, підвищення прозорості законотворчого процесу шляхом публічного обговорення з учасниками ринків фінансових послуг та їхніми об’єднаннями,  впровадження сучасної та ефективної системи захисту прав споживачів фінансових послуг на ринках фінансових послуг, спрямованої на зниження ризику невиконання фінансовими установами своїх зобов’язань перед ними, інформування суспільства про стан та перспективи розвитку ринків фінансових послуг та функціювання системи захисту прав їх споживачів та ін.

Підписуючи Меморандум від імені УАІБ, Генеральний директор Андрій Рибальченко, зазначив, що сьогодні в країні відбувається тотальне реформування всього і багато питань, які виносяться на розгляд парламенту, особливо коли йдеться про застосування в Україні європейського законодавства, викривлюють суть Євродиректив через довільне  тлумачення.

Одним із першочергових завдань А. Рибальченко бачить створення бази якісних перекладів актуальних Євродиректив, які Україна прагне застосовувати на фінансовому ринку, підготовку адаптованого глосарію, який допоможе однаково розуміти і використовувати термінологію. Рухаючись у Європу, важливо також зберігати і своє  обличчя та дбати про захист власних інтересів, підкреслив він.    

 

Основні цифри
Всього компаній-членів283на 28.03.24
Кількість КУА278на 28.03.24
Кількість адміністраторів НПФ16на 28.03.24
Кількість ІСІ1779на 28.03.24
Кількість НПФ*53на 28.03.24
Кількість СК*1на 31.01.24
Активи в управлінні КУА, млн грн608 656на 31.01.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 815на 31.01.24